Skip to main content

Wat je aanbod ook is, je moet actief aan de slag om mensen te benaderen die mogelijk interesse hebben. Je zult netwerkevenementen bij moeten wonen, mensen moeten aanspreken, moeten bellen, offertes op maat opstellen en follow-ups sturen.

Hier komt tijd, moeite en vaak ook frustratie bij kijken.

Hoe ideaal zou het zijn als je iemand had die 24/7 voor jou aan het werk zou zijn?
24/7 aan het werk om jouw producten of diensten te verkopen, 365 dagen per jaar.

Het kan, en je hoeft ‘m niet eens maandelijks salaris te betalen!

De verkoper die 24/7 voor jou werkt om jouw producten of diensten te verkopen, is je website.

  • Een fysieke winkel sluit om 17:00, een website is 24/7 open.
  • Een fysieke winkel moet het hebben van klanten in de buurt, een website trekt klanten door heel Nederland of zelfs internationaal
  • Een fysieke winkel verwerkt verkopen handmatig. Het verkoopproces en de verwerking gaat bij een website middels een systeem & vooraf uitgewerkt proces.

Een webshop of een website waar je producten of diensten op aanbiedt, laat indirect het verschil zien tussen een verkoopgesprek tussen jou en een klant, en een “verkoopgesprek” tussen de website en jouw klant.

Het mooie aan het internet is betreft dat er een manier is om jouw verkoopcyclus, van kennismaking tot verkoop, volledig te automatiseren is. Zodat je minder tijd en moeite kwijt bent om jouw producten of diensten te verkopen.

Dit doe je door vooraf te bedenken en onderzoeken waar jouw doelgroep zich precies bevind en naar op zoek is. Zodat je daarop kunt uitwerken hoe je kunt voorzien in de oplossing. Alleen daarmee kan je een oplossing presenteren in de vorm van een verkooppagina, en iemand laten zien dat jij ze begrijpt en je product/dient de oplossing is. Hiermee heb je in plaats van een verkoopgesprek. Een online aanbod dat 24/7 te vinden is!

Toen ik een aantal jaar geleden een website liet bouwen door een professionele websitebouwer, werd er niet gelet op mijn aanbod, er werd alleen gelet op het design en de uitstraling van de website. Die zag er schitterend uit, maar nergens konden mijn klanten een aanbod vinden, niemand kon mijn website überhaupt vinden!

Om die reden heb ik die website verwijderd (lees: vrijwel als mijn spaargeld weggegooid) en ben ik zelf aan de slag gegaan. Talloze video’s, trainingen, boeken en adviezen verder stond die dan eindelijk. En jawel hoor binnen een maand was daar een offerte aanvraag.

De online verkoper was aan de slag.

Heb jij al een aanbod waarmee mensen enkel via je website overtuigd raken om jouw dienst of product af te nemen?